Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Omlet»Rolat od jaja sa mladim lukom i šargarepom

Rolat od jaja sa mladim lukom i šargarepom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Rolat od jaja sa mladim lukom i šargarepom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Omlet, ali malo drugačiji, koji će vas naterati da poližete prste"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 - 5 komada
  • ulje - 1 kašika
  • šargarepa - 1 komad
  • mladi luk - 1 struk
  • biber
  • univerzalni začino - 1 kašika, pikantina povrće
  • šunka - 100 g
  • sveže mleko - 3 kašike
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Naseckajte šargarepu, šunku i mladi luk na sitno. U posudi umutite jaja sa unevrzalnim začinom i svežim mlekom.

Procedite smesu sa jajima, kako bi bila idealno glatka. U smesu dodajte šargarepu, šunku i mladi luk. Promešajte dobro.

Stavite teflonski tiganj na vatru. Nauljite ga i kutlačom sipajte smesu u njega. Uključute vatru na slabu.

Kada omlet bude gotov sa jedne strane, počnite lagano da ga motate u rolat. Namotajte ga do pola, premažite drugu polovinu tiganja sa malo ulja i prebacite umotani omlet na prazni deo.

U manji, prazni deo tiganja dodajte još od smese i sačekajte da se isprži.

Nakon toga ponovo namotajte i prebacite. Ovaj postupak ponavljajte dok ne potrošite smesu. Kada je rolat gotov izvadite ga i stavite na dasku.

Nasecite rolat na kolutove, stavite ih u tanjir i ukrasite peršunom i salatom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: