Menemen

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Menemen
Fotografije: Diana Kostova
3 / 6sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Menemen je tradicionalni turski doručak, koji možete jesti i za ručak, a i za večeru. Jedino što morate da imate je ukusan hleb sa hrskavom koricom"

Potrebni sastojci

  • crni luk - 1 glavica
  • paradajz - 3 komada, svež
  • paprika - 3 komada, svetlo zelene (1 ljuta)
  • peršun - 1 šaka, krupno sečen
  • nana - 1 šaka, krupno sečena, sveža
  • jaja - 5 - 6 komada
  • so
  • maslinovo ulje
  • maslac
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokom i širokom tiganju ugrejte maslinovo ulje i 1 kašiku maslaca. Dodajte glavicu luka, naseckanu na sitno i prodinstajte ga nekoliko minuta dok ne omekša.

Dodajte mesnati deo paradajza, nasečen na kockice i očišćen od semenki. Ostavite da se kuva nekoliko minuta i dodajte paprike, nasečene na kockice i sve dinstajte.

Dodajte peršun, nanu i na umerenoj vatri ostavite jelo dok ne ispari tečnost. Kašikom napravite udubljenja u smesi (napravite mesta za jaja) i dodajte 5-6 celih jaja da se isprže.

Ovo je tradicionalni turski doručak. Servira se baš ovako - u tiganju i jede se uz pomoć zalogaja hleba, rukom.

Ovo jelo možete poslužiti i za večeru. Slično je miš-mašu, ali nema sira prema originalnom receptu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
51
40
31
20
10
Oceni: