Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Fritata»Fritata na španski način

Fritata na španski način

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k229
Fritata na španski način
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 4
16/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Najukusnija fritata se pravi u Španiji i rasprave po ovom pitanju jednostavno ne može da bude"

Potrebni sastojci

  • krompir - 3 - 4 komada (srednji)
  • paprika - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • jaja - 5 komada
  • šunka - 150 g
  • so
  • biber
  • kačkavalj - 100 g (sir)
  • maslac - 1 kašika (za mazanje posude za pečenje)
* merne jedinice

Način pripreme

Kuvajte krompir dok ne bude gotov. Ohladite, oljuštite i isecite.

Isecite luk na krugove, a paprike na sitne kocke.

Zagrejte ulje i zapržite u njemu luk 2-3 minuta. Nakon toga dodajte paprike.

Kuvajte i njih nekoliko minuta, mešajući povremeno. Na kraju dodajte isečen krompir, so i biber. Čim se krompir zaprži dok ne postane zlatast prebacite sve u posudu za pečenje namazanu maslacem.

Umutite jaja i dodajte u njih sitno isečenu šunku i so po ukusu.

Prelijte zaprženo povrće i stavite da se peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 12-15 minuta.

Nakon što se ispeče narendajte kačkavalj ili sir preko vruće fritate na španski način.

Po želji možete da zapečete kačkavalj još pet minuta i da garnirate fritatu sa nekoliko čeri paradajza.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: