Menemen u rerni

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3421321k98
Menemen u rerni
Fotografije: Doni Niki
1 / 5
03/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Menemen u rerni - fantastično iskustvo, ako želite da probate ovo jelo prvi put"

Potrebni sastojci

  • mladi luk - 2 stabljike (1 glavica starog luka)
  • beli luk - 3 čena
  • zelena paprika - 3 komada
  • maslinovo ulje - 3 kašike ili ulje
  • jaja - 7 komada
  • paradajz - 5 oljuštenih i mlevenih (ili iz konzerve)
  • so
  • biber
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću posudu sipajte maslinovo ulje na kome upržite mladi luk, dodajte sitno iseckanu papriku, a kada omekša, dodajte paradajz.

Ostavite na srednjoj vatri nekoliko minuta, da se sok od paradajza zgusne. Dodajte seckani beli luk, so i biber.

Koristeći kašiku, napravite mesto za razbijanje jaja i ubacite ih u udubljenja jedno po jedno.

Ostaviti na tihoj vatri 6-7 minuta bez pokrivanja, pa stavite poklopac ili kao što sam ja uradio - aluminijumsku foliju.

Ukusni Menemen stavite u zagrejanu rernu 10-15 minuta da se skuvaju jaja.

Kada je Menemen u rerni gotov, pospite ga sitno seckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti