Način pripreme
Maslac istopite u vodi, u koju ste stavili šećer i so i čim voda provri sipajte kompletno brašno zajedno sa vanilom i praškom za pecivo. Mešajte energično, dok testo ne počne da se odvaja od zidova i dna posude. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Za čokoladni sos, istopite čokoladu i pavlaku na tihoj vatri.
U ohlađeno testo dodajte jaja, jedno po jedno - mešajte veoma dobro nakon svakog jaja i dodajte sledeće tek kada je testo upilo prvo jaje.
Ako ima potrebe, dodajte malo pavlake u testo - ako je previše gusto i ne može da se šprica.
Napunite špric i stavite zvezdasti nastavak. Ugrejte 4 prsta ulja u dubokoj posudi na srednje jakoj vatri.
Špricajte testo direktno u ulje. Neka bude dužine od oko 7-8 cm i secite ga makazama. Radite brzo i ispržite čurose sa svih strana do zlatne boje.
Gotove čurose možete posipati šećerom u prahu i cimetom. Poslužite ih uz čokoladni sos.