Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Specijalan kuglof

Specijalan kuglof

Specijalan kuglof
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Ako ćete napraviti tortu, neka ne bude torta već specijalna torta"

Potrebni sastojci

  • šećer - 1 čaša od kiselog mleka
  • jaja - 6 komada
  • brašno - 1 čaša od kiselog mlejka
  • aspirin - 2 komada
  • vanila - 1 paket
  • šećer u prahu - za posipanje
  • voda - 1 šolja, hladna
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojte belanca od žumanaca (jaja treba da su sa sobne temperature). Belancima dodajte veći deo šećera i umutite pomoću miksera do uste konzistencije.

Umutite žumanca s ostatkom šećera dok ne pobele. Rastvorite aspirin u mlakoj vodi. Pomešajte žumance i belance, dodajte vodu s aspirinom, vanilu i promešajte. Postepeno dodajte brašno i mešajte dok ne dobijete gusto testo za kuglof.

Sipajte smesu u zagrejan i podmazan kalup i ispecite na umerenoj temperaturi dok ne bude gotovo. Gotov kuglof (možete da proverite čačkalicom) izvadite iz kalupa i pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: