Način pripreme
Povrće operite i očistite. Crvene paprike ispecite, stavite u kese da se prohlade i da bi se lakše oljuštile i oljuštite ih. Paradajz nasecite i sameljite. Luk i ljute paprike naseckajte na sitno.
U šerpu stavite polovinu ulja, stavite na vatru i dodajte paradajz. Stavite kašiku šećera i posolite po ukusu. Upržite paradajz dok se ne zgusne i dok tečnost ne ispari.
U drugu šerpu sipajte ostatak ulja i stavite luk i ljute paprike. Upržite ih do zlatne boje, a kada omekšaju, dodajte naseckane ispečene crvene paprike. Sipajte sirće, kašiku šećera i posolite po ukusu. Promešajte, pržite još nekoliko minuta i skinite sa vatre.
Sipajte paradajz kod paprika i promešajte sve. Naseckajte peršun na sitno i dodajte ga, pa promešajte ponovo.
Pripremite suve i čiste tegle. Rasporedite salatu za apetit u tegle i dobro pritegnite poklopce. Kuvajte tegle 10 minuta. Čuvajte na tamnom i hladnom mestu.
Po želji, u svaku teglu možete dodati i jednu ljutu papriku, za još pikantniji ukus :)