Način pripreme
Cvetove karfiola odvojiti i oprati.
Kornišone oprati i iseći na što tanje kolutove.
Papriku oprati i iseckati na sitnije delove.
Šargarepu oljuštiti, oprati i iseckati na kolutove.
Kupus narendati ili iseckati.
Tako pripremljeno povrće staviti u dublju posudu i izmešati.
U oprane, sterilisane i ohlađene tegle rasporediti mešavinu povrća i u svaku teglu staviti po jednu kašičicu soli, jednu kašičicu šećera i po dve kašike alkoholnog sirćrta.
Zatim preliti vrelom vodom i dobro zatvoriti poklopcem.
Pripremljene tegle poređati na rešetku od električnog šporeta praveći razmak između njih.
Salatu pasterizovati na 90 stepeni 90 minuta.
Rernu isključiti i ostaviti da tegle odstoje dok se tegle potpuno ne ohlade.
Mešanu salatu za zimu odložiti u ostavu.
Napomena: Salata je veoma ukusna i zdrava. Od ove količine dobila sam osam tegli.
Probajte. Prijatno!