Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Panakota»Panakota od kajsija

Panakota od kajsija

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Panakota od kajsija
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Nije potrebno da tražite savršen letnji desert - mi smo ga pripremili specijalno za vas"

Potrebni sastojci

  • tečna pavlaka - 600 g (35 %)
  • sveže mleko - 100 g
  • šećer - 85 g
  • vanila - 1 komad
  • želatin - 10 g, u prahu
  • voda - 100 ml, za želatin
  • sirup od kajsija
  • kajsije - 500 g
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo želatin u posudu sa vodom da nabubri. Nakon 5 minuta stavljamo u mikrotalasnu i za oko 1 sekudn je gotov. Treba mnogo da pazimo da ne provri. Ostavljamo ga sa strane.

Posebno u drugoj posudi pomešamo sveže mleko, pavlaku i šećer. U smesu dodajemo i vanilu.

Smesu stavljamo na vatru i kuvamo na umerenoj vatri dok ne provri, neprestano mešamo.

Kad bude gotovo skidamo sa vatre i odmah pomešamo sa želatinom i sirupom od kajsije, mešamo dobor da bi se mogao rastvoriti u smesi od pavlake.

Ostavljamo da se ohladi, pripremamo voće. Isečemo kajsije na sitne komade.

Uzimamo čašu, na dno stavljamo isečeno voće, sipamo od smese odozgo i poređamo voće takođe.

Po želji čašu ukrasimo koktel kišobranom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: