Način pripreme
Kupus sitno iseckajte. U duboku šerpu sipajte malo ulja i stavite kupus. Stavite na ringlu da se proprži. Zatim dodajte oko 150-200 ml vode, da se prodinsta. S vremena na vreme promešajte.
Kupus se dinsta dok se ne smanji. Dodajte čubar, alevu papriku i so. Dobro promešajte, da se kupus lepo začini.
Malo pre nego što sklonite kupus sa vatre, dodajte i sos od paradajza. Dobro promešajte. Za to vreme propržite luk i šargarepu, koje ste prethodno iseckali na kockice.
Kada se kupus smanji, isipajte ga u tepsiju. Dodajte mu luk i šargarepu, pa zatim i ljutu alevu papriku. Dobro promešajte.
Svinjska rebra začinite biberom i solju. Zatim ih stavite preko kupusa. Kupusu dodajte i jednu šoljicu vode.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Peče se oko 30-40 minuta.