Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od Povrća»Sveža salata sa tikvicama i kozijim sirom

Sveža salata sa tikvicama i kozijim sirom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211403k126
Sveža salata sa tikvicama i kozijim sirom
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 3
21/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
3
"Sveža, hrskava i veoma aromatična - ovo je savršena salata za belo vino"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad iseckana na krugove
  • zelena salata - 1/2 velike ili 1 mala sveža
  • ajsberg salata - oko 1/2
  • brokoli - 1/2 glavice
  • bujon od povrća - 300 ml
  • koziji sir - 100 g iseckan na kockice
  • semenke - 100 g zapečen miks susam, ovsena kaša, suncokret
  • seme maka - 10 g za posipanje
  • mirođija
  • šargarepa - 1/2
  • za dresing
  • maslinovo ulje - 1/4 hladno ceđeno
  • dižonski senf - 1/2 kašičice, po izboru
  • med - 1/2 kašičice
  • so - prstohvat
  • za pesto od mirođije
  • beli luk - mladi, 6 čenova
  • maslinovo ulje - 5 supenih kašika
  • balsamiko - 1 supena kašika, belo
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvicu i šargarepu operemo i oljuštimo. Šargarepu sitno izrendamo, a tikvicu isečemo na polumesec.

U kaserolu sipamo bujon od povrća, u kojoj 3-4 minuta blanširamo brpkoli iseckan na ružice i tikvicu.

U maloj posudi pomešamo sastojke za dresing i mešamo dok se ne dobije homoena smesa.

U drugoj posudi pasiramo beli luk, koji pomešamo sa maslinovim ulje, balsamikom i sitno iseckanom mirođijom.

Salata je gotova da se napravi.

Očistimo i operemo listove zelene salate i Ajsberg salate.

Iskidamo listove salate na krupno, a Ajsberg isečemo na tračice.

U veliku posudu pomešamo salate, semenke, brokoli i šargarepu, koziji sir isečen na kockice i pažljivo promešamo.

Poređamo odozgo kriške tikvice, preko njih pesto i posipamo semenom maka.

Serviramo, pre konzumiranja posipamo dresingom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: