Način pripreme
Tikvicu i šargarepu operemo i oljuštimo. Šargarepu sitno izrendamo, a tikvicu isečemo na polumesec.
U kaserolu sipamo bujon od povrća, u kojoj 3-4 minuta blanširamo brpkoli iseckan na ružice i tikvicu.
U maloj posudi pomešamo sastojke za dresing i mešamo dok se ne dobije homoena smesa.
U drugoj posudi pasiramo beli luk, koji pomešamo sa maslinovim ulje, balsamikom i sitno iseckanom mirođijom.
Salata je gotova da se napravi.
Očistimo i operemo listove zelene salate i Ajsberg salate.
Iskidamo listove salate na krupno, a Ajsberg isečemo na tračice.
U veliku posudu pomešamo salate, semenke, brokoli i šargarepu, koziji sir isečen na kockice i pažljivo promešamo.
Poređamo odozgo kriške tikvice, preko njih pesto i posipamo semenom maka.
Serviramo, pre konzumiranja posipamo dresingom.