Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći bataci na italijanski način

Pileći bataci na italijanski način

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216706
Pileći bataci na italijanski način
Fotografije: Diana Kostova
4 / 6sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Danas ćemo vam predstaviti jedan različit, ali neverovatno ukusan italijanski recept za pečene pileće batake sa specijalnom marinadom. Ovo je jedan od naših omiljenih recepta za spremanje bataka. Polizaćete prste"

Potrebni sastojci

  • piletina - 6 bataka
  • kari - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • so
  • maslac - 1 - 2 kašike
  • luk - 1 glavica, crni luk
  • beli luk - 1 čen
  • paradajz - 600 g
  • muskatni oraščić - 1 prstohvat
  • bujon - 50 ml
  • med - 1 kašičica
  • peršun - 2 kašike, seckan
  • limun - 2 kašike soka od limuna
  • so - po želji
  • ruzmarin - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Batake premažite maslacem i utrljajte so, biber, alevu papriku i kari. Poređajte ih u nauljanu tepsiju i sipajte u nju 1/2 šolje vode. Stavite da se peku u prethodno zagrejanu rernu oko 30 - 40 minuta.

Sitno iseckan beli luk i luk prodinstajte u zagrejanom ulju. Čim omeškaju, dodajte sitno iseckan paradajz. Ostavite ih da dobro puste sos i dodajte muskatni oraščić, so i ruzmarin.

Posebno pomešajte bujon, sok od limuna, peršun i med, pa dobijenu smesu dodajte soku od paradajza. Kuvajte još 5 minuta, pa sklonite sa vatre. Poslužite pileće batake prelivene sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: