Način pripreme
U velikom tiganju ugrejte 2 supene kašike maslinovog ulja na umerenoj vatri. Dodajte iseckan luk i dinstajte dok ne dobije zlatnobraon boju, često mešajte.
Dodajte iseckane paprike u luk, dok ne omekane. Kad bude gotovo prebacite ih u veliku posudu - pleh za pečenje.
Isecite patlidžan, tikvice na kriške iste veličine - oko 2 cm. Svo iseckano povrće treba da bude odprilike iste veličine, da budu poređani na atraktivniji način.
Kriške patlidžana, tikvica, paradajza ređajte kao domine u krug, preko luka i paprika. Ugrejte rernu na 170 stepeni. Stavite luk i paprike u ravnomeran sloj na dno posude za dinstanje. Pospite gnječenim belim lukom po vrhu.
Pospite solju, peršunom, sirevima, maslinovim uljem. Pokrijte pleh aluminijumskom folijom, prethodno dolji deom namažite maslinovim ulje, da se sir ne bi zelepio prilikom pečenja. Peče se 40 minuta na 170 stepeni.
Skinite foliju. Ostavite uključen samo gornji grejač na još 5 minuta ili dok se ne zapeče.