Zapečeno jelo sa parmezanom

25/07/2017
"Zapečeno jelo sa parmezanom - da li vam zvuči kao obećanje za nešto mnogo ukusno?"
Priprema20 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano721
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • luk - 2 šolje izeckan, žut, (jedna velika glavica)
  • paprike - 1 šolja, iseckane, crvene, narandžaste ili žute
  • patlidžan - 1 dugačak
  • tikvice - 1 velika ili dve manje
  • paradajz - 2srednje veličine
  • beli luk - 3 čena oljušten i izgnječen
  • so - 1 1/2 kašičice
  • peršun - 2 supene kašike, iseckan, svež
  • sir - 80 g iseckan na kockice ili izrendan
  • parmezan - 3 supene kašik, izrendan
* merne jedinice

Način pripreme

U velikom tiganju ugrejte 2 supene kašike maslinovog ulja na umerenoj vatri. Dodajte iseckan luk i dinstajte dok ne dobije zlatnobraon boju, često mešajte.

Dodajte iseckane paprike u luk, dok ne omekane. Kad bude gotovo prebacite ih u veliku posudu - pleh za pečenje.

Isecite patlidžan, tikvice na kriške iste veličine - oko 2 cm. Svo iseckano povrće treba da bude odprilike iste veličine, da budu poređani na atraktivniji način.

Kriške patlidžana, tikvica, paradajza ređajte kao domine u krug, preko luka i paprika. Ugrejte rernu na 170 stepeni. Stavite luk i paprike u ravnomeran sloj na dno posude za dinstanje. Pospite gnječenim belim lukom po vrhu.

Pospite solju, peršunom, sirevima, maslinovim uljem. Pokrijte pleh aluminijumskom folijom, prethodno dolji deom namažite maslinovim ulje, da se sir ne bi zelepio prilikom pečenja. Peče se 40 minuta na 170 stepeni.

Skinite foliju. Ostavite uključen samo gornji grejač na još 5 minuta ili dok se ne zapeče.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar