Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Mantija od makarona

Mantija od makarona

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Inovator
672121211
Mantija od makarona
Fotografije: Viktoriya Afzali
2 / 3
26/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Kapa dole za ovu veličanstvenu improvizaciju sa pastom, koju smo otkrili u turskoj kuhinji"

Potrebni sastojci

  • makarone - 1 pakovanje (400 - 500 g)
  • mleveno meso - 500 g
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 1 kašika
  • kiselo mleko - 1 komad, 4, 5% masnoće
  • maslac - 4 - 5 kašike
  • beli luk - 2 čena
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - 2 kašičice
  • ruj - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Makarone sipajte u posudu.

Mleveno meso začinite i promešajte sa jajima.

Uz pomoć šprica napunite makarone mlevenim mesom.

U šerpu sipajte vodu, dodajte so i ulje i ostavite da provri. Kada voda počne da kluča, spuštajte punjene makarone. Kuvajte ih oko 10-15 minuta, ili dok ne budu gotove.

Poređajte makarone u tanjir.

U posudi promešajte kiselo mleko, narendani beli luk i so.

U tiganju istopite maslac i na kraju dodajte alevu papriku. prelijte makarone kiselim mlekom. Pospite maslacem i alevom paprikom i odozgo stavite malo ruja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: