Način pripreme
Očistimo luk i beli luk, operemo ga i isečemo. U maloj šerpi na vatri se zagreje ulje u kome propržimo luk zajedno sa belim lukom dok mešamo 3-4 minuta.
Dodajemo 3 nepune kašike brašna. Meša se ponovo, nakon čega se dodaje jedna puna šolja hladnog svežeg mleka. Neprekidno mešamo i u etapama dodajemo i sledeće dve šolje mleka. Ostavljamo mleko da provri oko 3-4 minuta.
Kaša je gotova i sklanja se sa vatre. Zatvaramo šerpu poklopcem da se ne formira korica. Pre nego što serviramo u malom tiganju na šporetu se zagreje malo ulja - 2-3 kašike i odmah se skloni s ringle. Stavljamo u ulje malo aleve paprike i promešamo, dok pazimo da ne pregori.
Zaprška s sipa preko mlečne kaše od luka, prave se prorezi da se obrazuju putići ili jednostavno se poprska. Pospite iseckanim svežim peršunom.
Može da se servira sa crvenim paradajzom, kuvanim jajetom, grumenom sira, proprženim mesom - kako vam se sviđa.