Taljatele sa pilećim fileom, vlašcem i belim sosom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
28/07/2017
"Aromatično i veoma ukusno - iskušenje na italijanski način "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano652
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavite taljatele u šerpu sa posoljenom kipućom vodom da se skuvaju, ali tek kad voda prvo proključa. Kuvajte dok ne budu gotove. Dok se taljatele kuvaju, napravite sos.

Pileće grudi isecite na komadiće i propržite ih u zagrejanom ulju zajedno sa sitno seckanim vlašcem.

Za to vreme operite i isecite pečurke na sitne komade. Dodajte ih mesu. Pržite 5-6 minuta.

Dodajte sveže mleko, pa kad počne da ključa, isecite dimljeni topljeni sir, dodajte ga zajedno sa tartar sosom i mešajte dok se topljeni sir ne otopi.

Dodajte so, biber i bosiljak. Kuvajte dok meso ne bude gotovo i dok se sos ne zgusne. Ocedite taljatele od vode i dodajte ih sosu.

Neka ostanu na ringli oko 3-4 minuta, kako bi se dobro pomešalo sve. Pre nego što poslužite, narendajte kačkavalj preko svake porcije.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar