Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Taljatele sa sosom od pavlake u pilećim filetima

Taljatele sa sosom od pavlake u pilećim filetima

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215341k62
Taljatele sa sosom od pavlake u pilećim filetima
Fotografije: Anika Voit
1 / 2
05/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Jedinstvena porcija taljatela sa piletinom i sosom od pavlake - oblizujemo se pred praznim tanjirom"

Potrebni sastojci

  • taljatele - 200 g
  • pileći file - 200 g
  • pavlaka - 150 ml
  • beči luk - 2 čena
  • kačkavalj - 100 g
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • biber - 1/4 kašičice
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte taljatele u šerpi sa posoljenom vodom. Ocedite gotove taljatele i ostavite ih sa strane.

Izdinstajte na zalogaje isečeno pileče meso u malo maslinovog ulja. Kuvajte dok se ne formira blaga korica.

Nakon toga dodajte i gnječeni beli luk, promešajte i začinite solju, biberom i majčinom dušicom.

Dodajte i pavlaku u piletinu. Smanjite vatru i ostavite sos da se kuva.

Čim vidite da počinje da se zgušnjava, dodajte narendan kačkavalj. Promešajte i sklonite sa ringle.

Servirajte, raspoređujući i tanjire pastu, a odozgo sipajte sos od pavlake sa piletinom.

Taljatele sa sosom od pavlake i pilećim filetima su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: