Način pripreme
Prvo pripremite krem od limuna.
U malu šerpu sipajte vodu, dodajte 3 kašike šećera, 2 žumanca, sok i narendanu koru od jednog limuna i 30 g skroba.
Stavite posudu na vatru i odmah krenite da mešate, dok ne dobijete gust krem. Sklonite sa vatre i ohladite krem.
U posudi umutite maskarpone sa 3 kašike šećera u prahu. Dodajte ohlađeni krem i nastavite da mutite dok ne dobijete glatku smesu.
U posudu sipajte sveže mleko i limončelo.
Naseckajte jagode. Na dno posude u kojoj ćete pripremati tiramisu, poređajte naseckane jagode. Poređajte ih i po zidovima posude.
Sipajte krem za Tiramisu preko jagoda, poravnajte ga, poređajte piškote, koje ste na kratko potopili u mleko.
Potapajte ih samo na trenutak, kako se ne bi raspale. Odozgo sipajte preostali krem i ukrasite ovaj malo drugačiji tiramisu jagodama.
Tiramisu sa jagodama i kremom od limuna ubacite u frižider na nekoliko sati pre konzumacije.
Prijatno!