Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Tiramisu»Tiramisu sa jagodama i kremom od limuna

Tiramisu sa jagodama i kremom od limuna

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872002k
Tiramisu sa jagodama i kremom od limuna
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Čak ni na trenutak ne bi otkazali da probamo ovaj tiramisu"

Potrebni sastojci

  • piškote - 10 komada
  • maskarpone - 250 g
  • šećer u prahu - 3 kašike
  • limončelo - 50 ml
  • sveže mleko - 100 ml
  • za krem od limuna
  • žumanca - 2 komada
  • voda - 100 ml
  • skrob - 30 g
  • sok od limuna - sok i kora od 1 limuna
  • šećer - 3 kašike
  • i još
  • jagode - 150 g
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite krem od limuna.

U malu šerpu sipajte vodu, dodajte 3 kašike šećera, 2 žumanca, sok i narendanu koru od jednog limuna i 30 g skroba.

Stavite posudu na vatru i odmah krenite da mešate, dok ne dobijete gust krem. Sklonite sa vatre i ohladite krem.

U posudi umutite maskarpone sa 3 kašike šećera u prahu. Dodajte ohlađeni krem i nastavite da mutite dok ne dobijete glatku smesu.

U posudu sipajte sveže mleko i limončelo.

Naseckajte jagode. Na dno posude u kojoj ćete pripremati tiramisu, poređajte naseckane jagode. Poređajte ih i po zidovima posude.

Sipajte krem za Tiramisu preko jagoda, poravnajte ga, poređajte piškote, koje ste na kratko potopili u mleko.

Potapajte ih samo na trenutak, kako se ne bi raspale. Odozgo sipajte preostali krem i ukrasite ovaj malo drugačiji tiramisu jagodama.

Tiramisu sa jagodama i kremom od limuna ubacite u frižider na nekoliko sati pre konzumacije.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: