Mille-feuille sa kremom od vanile

13/09/2018
"Ovaj recept baka zna od jedne prijateljice komšinice sa petog sprata, čija je sestra bila učiteljica francuskog "
Priprema45 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano405
  • Pregledi tokom meseca255
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 300 g
  • žumanca - 2 komada
  • sveže mleko - 200 ml
  • brašno - 1 supena kašika
  • šećer - 80 g
  • vanila - 1 komad
  • slatka pavlaka - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pažljivo isečemo testo na jednake kocke i pažljivo izbušimo viljuškom.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni, u plehu, obloženim papirom za pečenje. Vadimo i ostavljamo da se ohladi.

Umutimo žumanca sa šećerom, dodajemo brašno, vanilu i malo po malo sipamo sveže mleko. Stavljamo smesu na umerenu vatru i mešamo dok se ne zgusne. Ostavimo da se ohladi. Umutimo pavlaku i pažljivo dodajemo u krem, promešamo.

Ređamo po tri kore, mažemo ih kremom i odozgo posipamo sitno izmrvljenom korom. Ostavimo da se ohladi i serviramo.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar