Mille-feuille (hiljadu listova) sa jagodama

24/02/2019
"Minut za klasiku - pozovite ovaj raskošni desert i u vašu kuhinju "
Priprema5 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno20 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano128
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 275 g
  • šećer u prahu
  • sveže mleko - 400 ml
  • krem ole - dr. Oetker
  • jagode - 200 g, sveže
  • menta - listovi za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Na radnu površinu stavite papir za pečenje i pospite ravnomerno šećerom u prahu. Odozgo rasporedite lisnato testo i malo ga razvijte oklagijom.

Testo takođe pospite šećerom u prahu, napravite rupice viljuškom i nakon toga isecite na jednake pravougaonike.

Papir, zajedno sa isečenim pravougaonicima prebacite u pleh za pečenje.

Pravpugaonike pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni, ako je moguće sa ventilatorom dok ne porumene malo.

U odgovarajućoj posudi umutite sveže mleko i suvu smesu za krem.

Uzmite hladnu pečenu koru od lisnatog testa, namažite kremom.

Odozgo na krem poređajte jagode, isečene na kriške. Odozgo treću koru, krem, jagode, treću koru.

Odozgo pospite šećerom u prahu i ukrasite jagodama i listićima mente.

Servirajte ohlađeno.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar