Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Milfoj»Mille-feuille (hiljadu listova) sa kremom od vanile i jagodama

Mille-feuille (hiljadu listova) sa kremom od vanile i jagodama

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Mille-feuille (hiljadu listova) sa kremom od vanile i jagodama4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Klasični francuski kolač, ali u lakoj varijanti sa lisnatim testom i sa mnogo ljubavi"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 275 g
  • jagode - 100 grama, male
  • šećer u prahu - za posipanje
  • za krem od vanile
  • žumance - 3 komada
  • šećer - 40 g
  • sveže mleko - 120 ml
  • pavlaka - 120 ml
  • vanila - 2 kesice
  • želatin - 2 lista
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite lisnato testo na paran broj jednakih pravougaonika sa veličinom po vašem izboru. Obložite pleh papirom za pečenje. Rasporedite isečene komade lisnatog testa, prekrijte ih drugim listom papirom za pečenje. Pritisnite pravougaonike drugim plehom.

Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta ili dok ne porumene. Ukloniti i ohladite.

Pripremite krem od vanile. Umutite žumanca i šećer dok smesa ne pobeli.

U međuvremenu, stavite mleko i pavlaku sa vanilom u šerpu na ringlu i zagrejte na umerenoj vatri dok ne proključa. Kada proključa, sipajte u tankom mlazu smesu žumanaca i šećera, mešajući neprestano.

Stavite posudu sa kremom na umerenu vatru i mešajte dok se ne zgusne oko 10 minuta. U međuvremenu, potopite 2 lista želatina u hladnu vodu. Kada je krem gotov, iscedite listove želatina i dodajte ih u krem. Mešajte dok se želatin ne istopi. Pokrijte krem providnom folijom i ohladite ga u frižideru dok se želatin ne stegne oko 30-40 minuta.

Izvadite krem iz frižidera i sipajte ga u špric. Raspored komade lisnatog testa. Špricajte trake ili ruže duž pravougaonika.

Prethodno očišćene jagode poređajte preko krema. Odozgo stavite drugi pravougaonik lisnatog testa. Ukrasite sa još krema i jagodama. Pospite šećerom u prahu i poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: