Način pripreme
Prosejati brašno i dodati sodu bikarbonu. Nakon toga, dodati prethodno rastopljen kravlji maslac, i ostaviti dve kašike od njega za pripremu nadeva za korpice.
Brašno i maslac mešati, dok smesa ne postane mrvičasta. Dodati šećer, jaje i vanilu.
Umesiti srednje tvrdo testo. Metalne kalupe za korpice namazati brašnom i maslacem. Od testa kidati loptice, razvući ih i nalepiti po zidovima kalupa.
Pripremiti nadev: samleti ili usitniti orahe na krupnije komade. U njih dodati šećer, brašno, cimet, jaja i preostale dve kašike kravljeg maslaca. Dobro promešati. Grebati kašikom od smese i stavljati po malo u svaki kalup sa testom.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok korpice ne porumene, a nadev dobije koricu. Ostaviti pečene korpice da se u potpunosti ohlade, pa ih nakon toga izvaditi iz kalupa. Posuti šećerom u prahu.
Kolačići su pogodni uz popodnevni čaj ili kafu, ili ako jednostavno želite da obradujete decu.