Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Tartalete»Tartalete od jabuka sa kremom

Tartalete od jabuka sa kremom

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
1001737045
Tartalete od jabuka sa kremom
Fotografije: Veronika Mihailova
1 / 2
09/09/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Odličan prvi utisak sa tartaletima od jabuka sa kremom"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • maslac - 250 g, hladan
  • brašno - 400 g
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 60 g
  • jaja - 2 komaa
  • jabuke - 1 šolja, narendane
  • Za krem
  • ceđeno kiselo mleko - 400 g
  • šećer u prahu - 200 g
  • slatka pavlaka - 200 ml, tečna
  • Za dekoraciju
  • jagode - 10 komada
  • šećerne mrvice
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno u posudu. Isecite maslac na kocke i dodajte ga u posud. Počnite da gnječite prstima dok ne dobijete maslac mrvice.

Sledi da dodate šećer i da promešate. Na kraju stavite jedno po jedno jaja i narendanu jabuku.

Izvadite testo iz posude i mesite rukama. Stavite testo u kesu i stavite ga u frižider na 40 minuta.

Za to vreme uzmite metalne kalupe za tartalete i namažite ih dobro maslacem.

Izvadite testo i pomoću oklagije ga razvijte na glatkoj površini.

Isecite i pritiskajte testo ka svim stranama kalupa, pazeći da se ne pokida. Viljuškom napravite nekoliko rupa na dnu.

Stavite tartalete na 180 stepeni na 10-12 minuta.

Za to vreme počnite da spremate krem. Mikserom umutite tečnu slatku pavlaku. U odovojenoj posudi mutite mleko i šećer. Nakon toga dodajte pavlaku u mlečni krem i mešajte u ujednačenu smesu.

Nakon što su gotove tartalete izvadite ih iz kalupa i ostavite na rešetki, da se potpuno ohlade. Prespite krem u špric i počnite da punite korpice.

Na kraju ukrasite jagodama i šećernim mrvicama.

Stavite gotove tartalete od jabuka sa kremom u frižider na sat i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: