Način pripreme
Prosejte brašno u posudu. Isecite maslac na kocke i dodajte ga u posud. Počnite da gnječite prstima dok ne dobijete maslac mrvice.
Sledi da dodate šećer i da promešate. Na kraju stavite jedno po jedno jaja i narendanu jabuku.
Izvadite testo iz posude i mesite rukama. Stavite testo u kesu i stavite ga u frižider na 40 minuta.
Za to vreme uzmite metalne kalupe za tartalete i namažite ih dobro maslacem.
Izvadite testo i pomoću oklagije ga razvijte na glatkoj površini.
Isecite i pritiskajte testo ka svim stranama kalupa, pazeći da se ne pokida. Viljuškom napravite nekoliko rupa na dnu.
Stavite tartalete na 180 stepeni na 10-12 minuta.
Za to vreme počnite da spremate krem. Mikserom umutite tečnu slatku pavlaku. U odovojenoj posudi mutite mleko i šećer. Nakon toga dodajte pavlaku u mlečni krem i mešajte u ujednačenu smesu.
Nakon što su gotove tartalete izvadite ih iz kalupa i ostavite na rešetki, da se potpuno ohlade. Prespite krem u špric i počnite da punite korpice.
Na kraju ukrasite jagodama i šećernim mrvicama.
Stavite gotove tartalete od jabuka sa kremom u frižider na sat i servirajte.