Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Krilca sa limunom na roštilju

Krilca sa limunom na roštilju

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Krilca sa limunom na roštilju
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Roštilj treba da bude vruć, srce - veliko, a svi ostali sastojci za savršena krilca sa limunom su u opisu recepta"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 1 kg
  • limun - 1 kom. (sok)
  • pileći bujon - 1 kom.
  • soja sos - 1 šolja
  • med - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica slatke
  • kurkuma - prstohvat
  • biber - prstohvat
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Krilca dobro očistiti, a ukoliko ih volite dobro pečena, možete ih iseći na naborima i ispraviti ih maksimalno, tako da se dobro ispeku svuda.

Smrviti pileći bujon, u čaši rastvoriti soja sos i med i dobro istisnuti limun, a možete i narendati mali deo kore po želji, i dodati u krilca.

Začiniti alevom paprikom, biberom i kurkumom. Dobro sve utrljati, prekriti i ostaviti u frižideru najmanje 2 sata.

Krilca peći na dobro zagrejanom roštilju ili na žaru.

Servirati na dasci, sa kriškama limuna i domaćom šarenom solju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: