Okrenut kolač s kruškama i čokoladnim mrvicama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73913
29/07/2017
"Za neka savršena slatka iskušenja potrebno vam je toliko malo sastojaka, a za uzvrat dobijate toliko mnogo ukusa"
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano973
  • Pregledi tokom meseca72
  • Pregledi tokom sedmice16
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite kruške na kriške.

U veliku posudu stavite omekšali maslac, braon i kristal šećer. Umutite mikserom u vazdušast krem.

Dodajte jaja jedno po jedno, pazite da se ne premuti smesa i postane zrnasta, zato sačekajte da se jaja dobro upiju u krem od maslaca, pre nego što stavite sledeće.

Pomešajte brašno, vanilu i prašak za pecivo. Prosejte ih.

Dodajte u porcijama u smesu od jaja i maslaca, mešajuči kašikom. Ulijte sveže mleko i homogenizujte dobro sve sastojke.

Postavite hartijom za pečenje posudu za pečenje (22 cm) sa kalupom koji se skida. Sipajte smesu. Ona je polu tečna, ali na početku pečenja se zgušnjava i kolač dobija veoma sočnu konzistenciju.

Pospite čokoladnim kapljicama i poređajte po vašem ukusu kruške.

Ispecite kolač na 170 stepeni u prethodno zagrejanoj statičnoj rerni oko 50 minuta. Proverite drvenim šišem da li je gotovo.

Izvadite ispečen kolač, sačekajte 10 minuta, oslobodite od kalupa i okrenite pažljivo na odgovarajući tanjir.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar