Način pripreme
Oljuštite i isecite kruške na kriške.
U veliku posudu stavite omekšali maslac, braon i kristal šećer. Umutite mikserom u vazdušast krem.
Dodajte jaja jedno po jedno, pazite da se ne premuti smesa i postane zrnasta, zato sačekajte da se jaja dobro upiju u krem od maslaca, pre nego što stavite sledeće.
Pomešajte brašno, vanilu i prašak za pecivo. Prosejte ih.
Dodajte u porcijama u smesu od jaja i maslaca, mešajuči kašikom. Ulijte sveže mleko i homogenizujte dobro sve sastojke.
Postavite hartijom za pečenje posudu za pečenje (22 cm) sa kalupom koji se skida. Sipajte smesu. Ona je polu tečna, ali na početku pečenja se zgušnjava i kolač dobija veoma sočnu konzistenciju.
Pospite čokoladnim kapljicama i poređajte po vašem ukusu kruške.
Ispecite kolač na 170 stepeni u prethodno zagrejanoj statičnoj rerni oko 50 minuta. Proverite drvenim šišem da li je gotovo.
Izvadite ispečen kolač, sačekajte 10 minuta, oslobodite od kalupa i okrenite pažljivo na odgovarajući tanjir.