Torta od palačinki

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18792
30/07/2017
"Torta za dušu ili ... za pivo "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano229
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi umutite jaja i u njih dodajte kiselo mleko sa kašičicom sode. Promešajte dobro i sipajte 2 čaše vode, a na kraju stavite brašno.

Ako je smesa previše gusta, dolijte još vode. Dok pržite prvu palačinku, promešajte drugo kiselo mleko sa majonezom i sokom od limuna. Ovo je sos, kojim ćete premazivati svaku palačinku.

Kada je prva palačinka gotova, stavite je u tanjir za tortu i dok pržite drugu, prvu premažite smesom i izmrvite malo sira na nju.

Sledeću palačinku stavite preko sira. Ponovo je premažite sosom i stavite naseckane masline. Na sledeću palačinku stavite tanko nasečenu kobasicu i prekrijte sledećom palačinkom.

Nakon toga stavite kukuruz, pa ponovite sve ponovo, dok ne potrošite sastojke za palačinke i namirnice za nadev. Poslednju palačinku premažite sosom i stavite malo od svih namirnica koje ste stavljali kao nadev za ukras.

Gotovu tortu ohladite 15 minuta na sobnoj temperaturi, a nakon toga je stavite u frižider na 3 sata. Najbolje ide uz hladno pivo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar