Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Boranija sa šargarepom

Boranija sa šargarepom

Boranija sa šargarepom
Fotografije: Lenka
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Đakonija od povrća za sve koji naginju jelima bez mesa"

Potrebni sastojci

  • boranija - 1 tegla
  • luk - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • paradajz pire - 2 kašike
  • čubar
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Boranija se ocedi od tečnosti. U šerpi se zagreje ulje, sipamo isečenu glavicu luka i kockice šargarepe.

Ostavljamo da se dinstaju, dodaje se proceđena boranija i nakon pet minuta sipamoparadajz pire i alevu papriku.

Promeša se, začinimo solju i biberom. Nalije se voda da pokrije sastojke i kuvamo dok ne bude gotova boranija.

Ako ima potrebe umuti se brašno s malo vode i sipa se u šerpu. Ostavlja se da vri još 5 minuta i jelo je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: