Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ćufte od povrća»Ćuftice sa šargarepom i leblebijama

Ćuftice sa šargarepom i leblebijama

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Ćuftice sa šargarepom i leblebijama
Fotografije: Natalia Petrova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Sočne vegetarijanske ćuftice sa jedinstvenom aromom i još više zadivljujućim ukusom - jedite sa apetitom"

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 350 g
  • brašno - 2 kašike, belo
  • korijander - 1 velika vezica, svež
  • leblebije - 400 g, iz konzerve
  • korijander - 1, 5 kašičica, mleveni
  • kumin - 1, 5 kašičica, mleveni
  • jaja - 1 komad, veliko
  • masnoća - za prženje
  • beli luk - 1 čen
  • pogače - za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite šaragrepe, očistite ih i narendajte na krupno. Ostavite ih sa strane. Oljuštite i istucajte čen belog u luka. Osušite oprani korijander i isecite na sitno količinu dovoljnu za 6 kašika.

Ocedite leblebije i operite, nakon toga ih stavite u blender i pasirajte zajedno sa korijanderom, belim lukom i ostalim začinima.

Pasirajte na krupno, dodajte šargarepu, brašno i jaje i pasirajte dok se sastojci ne izmešaju, ali ipak ne treba da se usitne previše.

Zagrejte masnoću za prženje u tiganju i raspodelite smesu na 8 ćuftica. Ispržite ih i servirajte s pogačama i salatom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: