Način pripreme
30 minuta pre korišćenja, izvadite sastojke da odstoje na sobnoj temperaturi. Napraviti testo na sledeći način: rastvoriti kvasac u malo zagrejanog svežeg mleka sa malo šećera, pa posuti sa malo brašna.
Ostaviti testo na oko 15 minuta, dok ne pripremite druge stvari. Ukloniti koštice trešnjama. Brašno prosejati u posudi sa solju, dodati preostali šećer, jaje i maslac.
Dodati kvasac i umesiti meko testo, koje se ne lepi. Po potrebi dodavati brašno. Ostaviti testo da naraste prekriveno krpom, oko 40 minuta, ili dok ne udvostruči svoj obim. Od gotovog testa oformiti 10-12 loptica, u zavisnosti od tave u kojoj će se peći.
Tavu premazati maslacem i naređati loptice. Ssaku lopticu pritisnuti malom čašom ili čime raspolažete, da bi se obrazovala jama.
U otvor staviti nekoliko trešanja. Kiflice posuti šećerom i ostaviti ih da narastu. Nakon što se to desi, premazati ih umućenim jajem.
Od šećera, maslaca i brašna napraviti mrvice. Mrvice posuti preko kiflica. Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći kiflice oko 25 minuta.