Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Kiflice sa trešnjama

Kiflice sa trešnjama

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Kiflice sa trešnjama
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
10
"Božanstven ukus i miris - kiflice, koje morate probati po svaku cenu"

Potrebni sastojci

  • brašno - 480 g belog
  • sveže mleko - 220 ml
  • šećer - 80 g
  • maslac - 1 kašika
  • kvasac - 1 pak. suvog, ili 1/2 svežeg
  • jaja - 2 kom. (1 kom. za premazivanje)
  • so - prstohvat
  • za preko kiflica
  • višnje - oko 50 kom.
  • za mrvice
  • brašno - 70 g
  • maslac - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

30 minuta pre korišćenja, izvadite sastojke da odstoje na sobnoj temperaturi. Napraviti testo na sledeći način: rastvoriti kvasac u malo zagrejanog svežeg mleka sa malo šećera, pa posuti sa malo brašna.

Ostaviti testo na oko 15 minuta, dok ne pripremite druge stvari. Ukloniti koštice trešnjama. Brašno prosejati u posudi sa solju, dodati preostali šećer, jaje i maslac.

Dodati kvasac i umesiti meko testo, koje se ne lepi. Po potrebi dodavati brašno. Ostaviti testo da naraste prekriveno krpom, oko 40 minuta, ili dok ne udvostruči svoj obim. Od gotovog testa oformiti 10-12 loptica, u zavisnosti od tave u kojoj će se peći.

Tavu premazati maslacem i naređati loptice. Ssaku lopticu pritisnuti malom čašom ili čime raspolažete, da bi se obrazovala jama.

U otvor staviti nekoliko trešanja. Kiflice posuti šećerom i ostaviti ih da narastu. Nakon što se to desi, premazati ih umućenim jajem.

Od šećera, maslaca i brašna napraviti mrvice. Mrvice posuti preko kiflica. Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći kiflice oko 25 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: