Način pripreme
Promeša se suvi kvasac u 100 ml hladne vode sa šećerom i dve kašike brašna, ostavlja se da naraste 10 minuta. U posudi pomešamo dve vrste brašna i formiramo brazdu.
Razbiju se jaja, dok se odvoji žmance za mazanje, kiselo mleko se promeša sa ostatkom vode i dodaje u jaja. Dodaje se ulje, meki maslac, so, semenke i zamesi se srednje meko testo. Raste sat vremena pokriveno krpom.
Podeli se na tri jednake loptice i jednu manju kao jabuka, to je za ukras u sredini.
Razviju se tri kore, jedna na drugoj namazane ulje i isečemo na 8 trouglova. Svaki se raseče po sredini i dva kraja se uvrnu, a na vrhu se stegnu i poređaju u posudu za pečenje. Poslednja se razvije i čašom se izrežu tri kruga.
Iseku se na 4 dela, a u sredni stavljamo malu lopticu, valjanu u semenke Namažemo umućenim žumancetom s malo ulja i posipamo semenkama po krajevima.
Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35-40 minuta. Kad se izvadi iz posude namaže se maslacem i ostavlja se 10 minuta.