Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Praznični hleb»Upletena pogača sa semenom maka

Upletena pogača sa semenom maka

Upletena pogača sa semenom maka
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Jednostavna upletena pogača za vašu trpezu Uživajte u njoj"

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 1 kg
  • kvasac - 1 pakovanje (7 g)
  • so - 1 kašika
  • kiselo mleko - 300 ml
  • ulje - 1/2 šolje
  • seme maka
  • jaja - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Aktivirajte kvasac u malo mlake vode. Dodajte šećer i malo brašna. Prosejte brašno, dodajte kvasac, kiselo mleko i jaja, jedno žumance ostavite za mazanje.

Umesite meko testo i nastavite da mesite dok se ulje ne upije u testo. Pustite da se testo diže.

Gotovo testo podelite na 3 kugle. Od svake kuglice napravite fitilj. Uvijte fitilje i ispletite ih, formirajući pogaču.

Stavite u tepsiju koja se ne lepi. Neka pogača ponovo naraste. Premažite žumancem i pospite makom.

Pecite pogaču u umerenoj rerni do zlatne boje. Spremnost proverite drvenim štapićem - ako na štapiću nema testa, pogača je pečena.

Upletena pogača sa makom je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: