Način pripreme
Ugrejte malo mleko i vodu. U posudu sipajte mleko, oko 100 ml i dodajte kvasac, šećer i 2-3 kašike brašna. Promešajte i poklopite 10-15 minuta.
Posle dodajte jaje i belance, preostalo mleko i vodu, ulje, so i brašno. Mešajte dok ne dobijete meko testo koje se ne lepi. Stavite u namazanu posudu i ostavite da nadođe oko 1 sat.
To testo podelite na dva dela, da dobijete dve pogače. Svaku razvucite kao koru za picu u namazan pleh i namažite žumancem, umućenim sa malo ulja i vode.
Možete napraviti proreze oštrim nožem ili makazama. Pospite makom i ostavite da nadođe oko 30-40 minuta.
Pecite na 190-200 stepeni dok ne bude gotovo, proverite drvenim štapićem, treba da izađe suv. Da ne bi izgorela, pred kraj pečenja pokrijte aluminijumsom folijom.