Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Hlepčići»Pikantni hlepčići s belim lukom i čilijem

Pikantni hlepčići s belim lukom i čilijem

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
1664167949
Pikantni hlepčići s belim lukom i čilijem
Fotografije: Tanya Levenova
1 / 3
03/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Aromatični, blago pikantni i neverovatno ukusni hlepčići koje će pripremiti lako i potpuni početnik u kuhinji"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • voda - 270 g, topla
  • kvasac - 15 g svežeg ili 5 g suvog
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • za valjanje
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
  • origano
  • čili
  • bosiljak
  • beli luk - 2 - 3 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesi se glatko testo od nabrojanih namirnica, koje se ostavlja da odstoji 30 minuta. Nakon toga se podeli na 24 loptice.

I one se ostavljaju pokrivene na radnoj površini 20 minuta. Nakon toga svaka se (na podmazanoj površini) oblikuje u fitilj.

Fitilj se vezuje u čvor, ostvlja se sa strane. Kad su svi hlepčići gotovi uvaljaju se s obe strane u pripremljenu smesu.

Ređaju se na odstojanju u pleh preko papira za pečenje. Ostavljaju s da narastu 30 minuta. Peku se na 180 stepeni 30-35 minuta.

Pokriju se krpom 10 minuta i spremni su za jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: