Način pripreme
Isečemo trešnje iz slatka (moje voćke su cele) na sitno.
Maslac se zagreje dok se ne rastopi u posudi sa debelim dnom. Nakon topljenja mu se dodaju parčići čokolade. Meša se drvenom varjačom dok blago ne omekša, sklanja se sa ringle i nastavlja se dok se ne dobije homogena smesa.
Dodaju se slatko od trešanja, šećer i jaja. Dobro se homogenizuje i na kraju se dodaju dve vrste brašna, pomešane sa solju i praškom za pecivo.
Pripremimo kalup za mafine s 12 otvora i stavimo papirne korpice. Sipamo smesu u korpice.
Rerna se zagreva do 180 stepeni. Peku se oko 25-30 minuta, nakon čega se izvade i phlade u posudi oko 10 minuta. Ostavljaju se na rešetki dok se potpuno ne ohlade.
Za glazuru: Pavlaka i namrvljena čokolada s postave u malu kaserolu na ringlu dok pavlaka ne provri.
Nakon toga se sklanja s vatre i muti se (ručno ili mikserom). Smesa treba da se ohladi i zgusne. Njome punimo špric sa nastavkom za ružice.
Aranžiramo ohlađene kolačiće s čokoladnom glazurom. Dekorišemo trešnjom i serviramo s šoljom kapućina.