Način pripreme
Trešnje stavljamo u đevđir da se ocede.
Brašno prosevamo sa solju i vanilom.
8 belanaca umutimo da budu gusta sa 200 g šećera. Lagano dodajemo ulje. Nakon toga kiselo mleko i na kraju brašno. Smesu pažljivo mešamo spatulom.
Podelimo na dva jednaka dela. U prvi deo dodajemo preostlaij 50 g brašna i izmrvljenu čokoladu, a u drugi deo kakao.
Okrugao kalup prečnika 26 cm obložimo papirom za pečenje.
Na dno stavljamo jednu kašiku braon smese, preko nje belu smesu itd dok ne potrošimo sastojke.
Odozgo poređamo trešnje.
Kolač Zebra pečemo na 180 stepeni 35 minuta.
7-8 minuta pre nego što se dvobojni kolač ispeče, umutite gusto preostala 3 belanca sa preostalih 100 g šećera.
Kolač izvadite iz rerne.Krem od belanaca rasporedite preko toplog kolača i vratite ponovo u rernu.
Pecite još 15 minuta na 160 stepeni.
Ostavite u kalupu da se ohladi i nakon toga izvadite iz njega. Ostavite na rešetku da se ohladi kolač Zebra sa trešnjama i čokoladom.
Neka vam je slatko!