Način pripreme
Prvo pravimo podlogu, meljući keks u blenderu. Kad se keks pretvore u prah, dodajemo omekšali maslac i dobro umesimo.
Neophodna nam je dublja posuda ili okrugla kutija manjeg prečnika. Od papira za pečenje premerimo dužinu koju ćemo stavite u unutrašnju stranu posude/kutije i koji će da štrči bar 5 cm izvan posude. Da bismo čvrsto pričvrstili papir i da ostane u takvoj cilindričnoj formi možemo da koristimo traku ili spajalicu.
Sipamo smesu od keksa u posudu, nakon što smo je obavili papirom i dobro pritiskamo da se pokrije dno. Za tu svrhu je dobro da se koristi staklena čaša za vodu, jer je površina mala i nije dobro da se radi kašikom.
Stavljamo posudu sa podlogom od keksa u frižider da se stegne.
U posudu, pogodnu za korišćenje u mikrotalasnoj, sipamo polovinu pavlake i u nju nalomimo čokoladu. Stavljamo u mikrotalasnu na 10 sekundi, vadimo, mešamo, dodajemo bombone Maršmelou i opet stavljamo u mikrotalasnu na nekoliko sekundi. Tako zagrevamo, vadimo, mešamo i opet zagrevamo, dok se smesa na rastopi i postane homogena. Ostavljamo smesu da se ohladi dok odvajamo jednu šolju koja će nam trebati nakon toga.
U posudi umutimo ostatak pavlake.
U drugu posudu stavimo krem sir i mikserom ga blago umutimo da dobijemo glađu konzistenciju. Pomešamo umućen krem sir i smesu s maršmeloum i mutimo mikserom. Dodajemo pavlaku i mešamo špatulom (ne mikserom).
Sipamo smesu preko keks podloge i stavljamo u zamrzivač da se stegne. Nakon oko sat vremena vadimo i proveravamo i ako se steglo odozgo sipamo odvojenu količinu istopljene čokolade, pavlake i maršmeloua i sipamo preko čizkejka. Zagladimo i ponovo stavimo u zamrzivač.
Možemo da ostavimo čizkejk i do sledećeg dana u zamrzivaču, dok je neophodno da predvidimo izvesno vreme koje je neophodno da se otpusti pre serviranja. Izvadimo ga lagano iz posude, dok hvatamo za papir i izvučemo. Dobro je da to uradimo dok je još poluzamrznut.
A i bolje da ga isečemo, kad nije sasvim odmrznut.
Dobija se sjajan čizkejk.
Probajte ga!