Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk maršmelou

Čizkejk maršmelou

Milena AleksandrovaMilena Aleksandrova
Inovator
20633836
Čizkejk maršmelou
Fotografije: Anonymous
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Ako ste fanovi vazdušastog maršmeloua samo napred - ovaj čizkejk je šokantno ukusan"

Potrebni sastojci

  • bombone maršmelou - 200 g
  • čokolada - 100 g
  • krem sir - 100 g
  • pavlaka - 150 g
  • keks - 80 g, kakao
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pravimo podlogu, meljući keks u blenderu. Kad se keks pretvore u prah, dodajemo omekšali maslac i dobro umesimo.

Neophodna nam je dublja posuda ili okrugla kutija manjeg prečnika. Od papira za pečenje premerimo dužinu koju ćemo stavite u unutrašnju stranu posude/kutije i koji će da štrči bar 5 cm izvan posude. Da bismo čvrsto pričvrstili papir i da ostane u takvoj cilindričnoj formi možemo da koristimo traku ili spajalicu.

Sipamo smesu od keksa u posudu, nakon što smo je obavili papirom i dobro pritiskamo da se pokrije dno. Za tu svrhu je dobro da se koristi staklena čaša za vodu, jer je površina mala i nije dobro da se radi kašikom.

Stavljamo posudu sa podlogom od keksa u frižider da se stegne.

U posudu, pogodnu za korišćenje u mikrotalasnoj, sipamo polovinu pavlake i u nju nalomimo čokoladu. Stavljamo u mikrotalasnu na 10 sekundi, vadimo, mešamo, dodajemo bombone Maršmelou i opet stavljamo u mikrotalasnu na nekoliko sekundi. Tako zagrevamo, vadimo, mešamo i opet zagrevamo, dok se smesa na rastopi i postane homogena. Ostavljamo smesu da se ohladi dok odvajamo jednu šolju koja će nam trebati nakon toga.

U posudi umutimo ostatak pavlake.

U drugu posudu stavimo krem sir i mikserom ga blago umutimo da dobijemo glađu konzistenciju. Pomešamo umućen krem sir i smesu s maršmeloum i mutimo mikserom. Dodajemo pavlaku i mešamo špatulom (ne mikserom).

Sipamo smesu preko keks podloge i stavljamo u zamrzivač da se stegne. Nakon oko sat vremena vadimo i proveravamo i ako se steglo odozgo sipamo odvojenu količinu istopljene čokolade, pavlake i maršmeloua i sipamo preko čizkejka. Zagladimo i ponovo stavimo u zamrzivač.

Možemo da ostavimo čizkejk i do sledećeg dana u zamrzivaču, dok je neophodno da predvidimo izvesno vreme koje je neophodno da se otpusti pre serviranja. Izvadimo ga lagano iz posude, dok hvatamo za papir i izvučemo. Dobro je da to uradimo dok je još poluzamrznut.

A i bolje da ga isečemo, kad nije sasvim odmrznut.

Dobija se sjajan čizkejk.

Probajte ga!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: