Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Brusketi»Brusketi sa pasuljem i sušenim paradajzom

Brusketi sa pasuljem i sušenim paradajzom

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
1652042
Brusketi sa pasuljem i sušenim paradajzom1 / 2
03/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Aroma sredozemlja se oseća u svakom zalogaju brusketa sa sušenim paradajzom i pasuljem"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 150 g, sušeni
  • paradajz - 5 komada
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • paradaju - 2 komada, sušeni
  • beli luk - 2 čena
  • ruzmarin - 2 kašike
  • ćabata - 1 2 kriški
  • so
  • biber
  • bosiljak - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Natopite pasulj u vodi tokom noći. Nakon toga ga procedite i stavite u tiganj, prelijte ga vodom i pokrijte posudu. Ostavite da vri deset minuta, nakon čega smanjite vatru i ostavite da krčka 50-60 minuta. Kad je gotov pasulj, procedite ga.

Za to vreme stavite suvi paradajz u posudu i prelijte ga vrelom vodom, ostavite ga 30 sekundi, nakon čega ga ohladite hladnom vodom. Oljuštite paradajz, očistite semenke i isecite.

U tiganju zagrejte maslinovo ulje i dodajte svež i sušen paradajz. Izgnječite jedan čen belog luka i dodajte ga zajedno s ruzmarinom.

Ostavite jelo 2 minuta, nakon čega dodajte već gotov pasulj, začinite po ukusu i dobro promešajte.

Prethodno zagrejte gril na najveću temperaturu. Drugim čenom belog luka namažite hlepčiće i zapecite ih. Servirajte hlapčiće s jelom od pasulja preko. Garnirajte listovima bosiljka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: