Način pripreme
Natopite pasulj u vodi tokom noći. Nakon toga ga procedite i stavite u tiganj, prelijte ga vodom i pokrijte posudu. Ostavite da vri deset minuta, nakon čega smanjite vatru i ostavite da krčka 50-60 minuta. Kad je gotov pasulj, procedite ga.
Za to vreme stavite suvi paradajz u posudu i prelijte ga vrelom vodom, ostavite ga 30 sekundi, nakon čega ga ohladite hladnom vodom. Oljuštite paradajz, očistite semenke i isecite.
U tiganju zagrejte maslinovo ulje i dodajte svež i sušen paradajz. Izgnječite jedan čen belog luka i dodajte ga zajedno s ruzmarinom.
Ostavite jelo 2 minuta, nakon čega dodajte već gotov pasulj, začinite po ukusu i dobro promešajte.
Prethodno zagrejte gril na najveću temperaturu. Drugim čenom belog luka namažite hlepčiće i zapecite ih. Servirajte hlapčiće s jelom od pasulja preko. Garnirajte listovima bosiljka.