Način pripreme
Prvo pripremite krem. Stavite šećer, skrob i vanilu u posudu, dodajte jaja i žumance. Umutite žicom dok smesa ne postane glatka.
Sipajte mleko i pavlaku u posudu i ugrejte ih, ali nemojte dozvoliti da provre. Sipajte ovu smesu preko smese sa jajima i odmah promešajte da se ujednače. Operite posudu i vratite krem u nju. Pažljivo zagrejte uz mešanje, dok se ne zgusne i ne postane gladak krem. Prebacite u posudu, pokrijte providnom folijom, kako se ne bi formirala kora. Ostavite da se ohladi.
Promešajte trešnje bez koštica i polovinu slatka u posudu i zagrejte na srednjoj vatri oko 5-10 minuta, da smesa postane tečna. Sklonite sa vatre i ohladite.
Premažite polovinu komada kore preostalim slatkom. Slepite ih sa drugom polovinom komada i presecite ih na pola. Sipajte višnjevaču u široku posudu i potopite sve sendviče od kore, a zatim ih poređajte na dno posude u kojoj ćete poslužiti desert. Možete koristiti i čaše.
Preko komadića kore sipajte smesu sa trešnjama i pospite izmrvljenim amaretima. Preko njih sipajte ohlađeni krem, a preko njega rasporedite umućenu pavlaku. Ukrasite muslijem i celim trešnjama i ohladite nekoliko sati.