Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Pita sa jabukama i hrskavom podlogom

Pita sa jabukama i hrskavom podlogom

Pita sa jabukama i hrskavom podlogom
Fotografije: Petya Georgieva Dadacheva
1 / 2
05/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Dan će biti sladak, ako je suditi po ovoj izvanrednoj piti sa jabukama"

Potrebni sastojci

  • za podlogu
  • maslac - 125 g
  • jabuke - 2 kom.
  • keks - 1 pakovanje
  • za testo
  • jaja - 4 kom.
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja
  • vanila - 1 kom.
  • prašak za pecivo - 1 kom. (10 g)
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • za ukras
  • voće - sezonsko
  • čokolada
* merne jedinice

Način pripreme

Maslac rastopiti i sipati u pleh, poređati keks, pa preko njega staviti oljuštene i očišćene jabuke, nasečene na kolutiće.

Mikserom umutiti jaja i šećer, dodati suve sastojke (brašno, vanilu, prašak za pecivo i sodu), mešati dok smesa ne postane homogena, pa je sipati preko podloge.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 40 minuta.

Nakon pečenja, ukrasiti voćem i čokoladom, rastopljenom na pari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: