Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Pita sa jabukama i hrskavom podlogom

Pita sa jabukama i hrskavom podlogom

Pita sa jabukama i hrskavom podlogom
Fotografije: Petya Georgieva Dadacheva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Dan će biti sladak, ako je suditi po ovoj izvanrednoj piti sa jabukama"

Potrebni sastojci

  • za podlogu
  • maslac - 125 g
  • jabuke - 2 kom.
  • keks - 1 pakovanje
  • za testo
  • jaja - 4 kom.
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja
  • vanila - 1 kom.
  • prašak za pecivo - 1 kom. (10 g)
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • za ukras
  • voće - sezonsko
  • čokolada
* merne jedinice

Način pripreme

Maslac rastopiti i sipati u pleh, poređati keks, pa preko njega staviti oljuštene i očišćene jabuke, nasečene na kolutiće.

Mikserom umutiti jaja i šećer, dodati suve sastojke (brašno, vanilu, prašak za pecivo i sodu), mešati dok smesa ne postane homogena, pa je sipati preko podloge.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 40 minuta.

Nakon pečenja, ukrasiti voćem i čokoladom, rastopljenom na pari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: