Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica sa podlogom od krompira

Pica sa podlogom od krompira

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2343k261
Pica sa podlogom od krompira
Fotografije: marcheva14
1 / 8
26/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Nema brašna, nema testa, nema mešenja - unikatna pica sa hrskavom podlogom od krompira"

Potrebni sastojci

  • krompir - 700 g sirov
  • čedar - 50 g (ili druga vrsta tvrdog sira)
  • jaja - 1 komad
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • so - 1/2 kašičice (zavisi od ukusa sira)
  • biber - 1/2 kašičice, sveže mleven
  • TOPING
  • mocarela - 100 g
  • paradajz čeri - 5 - 6 komada
  • bosiljak
  • origano - suv
  • kobasica - oko 100 - 150 g, suva, po vašem izboru
  • crvena paprika - 1 komad, manja
  • zelena paprika - 1 komad, manja
  • peperonchino - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 200 stepeni

Ravni pleh prekriven papirom za pečenje.

Sir narendajte na krupno. Obe vrste paprike isecite su na vrlo tanke trake.

Krompir oljuštite. Narendajte ga krupno. Prebacite na kuchinjsku krpu i pritisnite ga što je više moguće.

Prebacite ga u veliku posudu i dodajte sir, maslinovo ulje, jaje, so i sveže mleveni biber. Dobro promešajte. Smesu prelijte preko papira u plehu. Formirajte krug prečnika oko 30 cm.

Pecite na 200 stepeni oko 25 - 30 minuta ili dok ne dobije zlatne ivice. Odmah uklonite i odozgo razbacajte iseckanu mocarelu, kobasicu na kolutove, ali ne previše gusto, dodajte čeri paradajz, presečen na pola, između ubacite papriku, isečenu na vrlo tanke trake, pospite bosiljkom i origanom.

Po želji pospite peperončinom za malo pikantniji ukus.

Pecite još 10-15 minuta.

Recept je za picu sa podlogom od krompira, ali ovde je krompir sirov. Prethodno se lagano zapeče u jakoj rerni, a zatim se dodaju preostali sastojci. Rezultat je vrlo ukusna i sveža pica, malo drugačija od ostalih koje imaju testo, i malo zdravija.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Odlična
11.08.2022 21:32