Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Mafini sa pavlakom i slatkom od višanja

Mafini sa pavlakom i slatkom od višanja

Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
140412k
Mafini sa pavlakom i slatkom od višanja
Fotografije: Monika Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
14
"Nežni mafini sa neodoljivim mirisom i ukusom višanja - iskušenje, kojem nećemo ni pokušati da odolimo"

Potrebni sastojci

  • brašno - 2 šolje
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • jaja - 1 kom.
  • kisela pavlaka - 80 g
  • pomorandža - 2 kašike narendane kore
  • kiselo mleko - 2 - 3 kašike
  • kravlji maslac - 1/3 šolje
  • slatko od višanja - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Pavlaku umutiti sa korom pomorandže, jajem, omekšalim maslacem, kiselim mlekom i šećerom.

Kada smesa postane glatka, postepeno dodati brašno, prethodno prosejano i sjedinjeno sa praškom za pecivo i solju.

Dobro promešati, tako da ne ostanu grudvice. Na kraju dodati i slatko, i ponovo sve pažljivo promešati.

Kašikom puniti 2/3 kalupa za mafin, jer prilikom pečenja, mafini narastu (ja u kalup stavim i papir za pečenje, da se ne lepe).

Prethodno zagrejati rernu na 180 stepeni, i peći oko 25 minuta ili dok mafini ne budu gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: