Način pripreme
Rastvaramo kvasac u ugrejanom mleku i vodi, dodajemo šećer i 2 supene kašike brašna, sačekamo da nadođe.
Dodajemo so, ulje, 1 umućeno jaje i toliko brašna, da s edobije gusta kaša.
Ostavljamo na toplom da nadođe.
Sipamo prethodno prosejano brašno u pleh i pravimo udubljenje u sredini, dodajemo kašu sa kvascem i zamesimo tvrdo testo.
Podelimo testo na tri dela i prebacimo u namazane najlon kese, ostavljamo da nadođe.
Svako testo razvučemo na pravougaonu koru širine oko 30 cm i visine 20 cm.
Uz pomoć oštrog noža pravimo proreze sa šire strane dužine 2 cm i razmaka 2 cm dok ne počne da liči na češalj.
Po korama u sredini rasporedimo sir i iseckan maslac.
Presavijemo koru i uvijamo u oblik puža, u sredinu stavljamo malu lopticu testa.
Tako oblikovane cvetiće ređamo u namazan pleh u razmacima i ponovo ostavljamo da nadođe.
Mažemo hlepčiće umučenim žumancem sa malo vode i posipamo semenkama.
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotovo.