Način pripreme
U posudi rastvorite kvasac u pola mleka, dodajte šećer i malo brašna. Dobro promešajte. Pokrijte krpom i pustite da naraste. U narasli kvasac dodajte preostale sastojke i umesite meko testo. Stavite testo u posudu i ostavite danaraste sve dok se udvostruči.
Nasecite namirnice za nadev bez viršli. Testo razvucite u koru, veću od posude za pečenje (tepsija je 36 cm, što znači oko 40 cm). Na kraju kore poređajte cele viršle. Pažljivo umotajte i isecite na komade (oko 1 cm). Uzmite jedan komad i okrenite ga spolja, sledeći unutra i tako ceo krug.
Premažite sredinu testa pireom od paradajza, pospite začinima po izboru. Rasporedite namirnice za nadev, završavajući kačkavaljem. Neka pica ostane trideset minuta da dodatno naraste. Premažite krajeve umućenim jajetom i pecite 200 stepeni do zlatne boje.