Način pripreme
Žumanca se odvajaju od belanaca. Žumanca se umute sa šećerom dok se ne udvostruče. Belanca se umute na mekan sneg. Dodaje se ulje i brašno i 1/4 umućenih belanaca na sneg u smesu od žumanaca. Muti se još malo dok se ne dobije homogena smes i dodaje u preostala belanca.
Smesa za tamnu koru se priprema na isti način, u brašno se dodaje kakao ili kafa u prahu. Dve kore se peku na 200 stepeni dok ne budu gotove. Ohlade se dok se priprema krem.
Rastopimo maslac u vrelom mleku sa šećerom; rastvoreno brašno u dovoljno vode - za gustu, tečnu kašu, koja se lagano dodaje u vrelo mleko sa maslacem dok se ne dobije lep gladak krem. Na kraju se dodaje umućeno žumance. Posipa se sa 1-2 vanile. I krem je gotov.
Počinje oblikovanje. Seče se obruč od bele i tamne kore, nakon toga još jedan obruč od dve kore.. i tako po četiri obruča od dve kore i po jedan mali krug, prečnika 3-4 cm ostaje u sredini kora.
Ne znam da li sam pravilno objasnila... U kalup za tortu se sipa krem - tanak sloj i stavlja se najveći obruč od svetle kore. Sipa se od krema, tako da zalije ivice i stavlja se sledeći obruč od tamne kore, ponovo krem i ponovo manja svetla kora... tamna i završavamo sa preostalim malim, svetlim krugom.
Odozgo se sipa krem i ređa se drugi red, počinjemo sa preostalim - taman, svetao itd. Odozgo se namaže kremom i ukrasi po želji.