Kiseli krastavčići

11/08/2017
"Naši omileni kiseli krastavci, koje možemo jesti tokom cele godine!"
Priprema15 min.
Kuvanje2 min.
Ukupno17 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 549
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • krastavci - 0.5 kg
  • luk - 3 - 4 kružića
  • lovorov list - 1/2 - 1 komad
  • mirođija - 1 - 2 grančice
  • beli luk - 2 čena
  • piment - 3 zrna
  • biber - 6 zrna
  • gorušica - 1 prstohvat
  • so - 2 kašičice
  • šećer - 1 kašičica
  • sirće - 70 ml /1šolja/ 6%
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojci su za jednu teglu. Za više tegli povećajte doze po broju tegli.

Na dno svake tegle stavljamo sve začine. Punimo teglu krastavcima, zbijeno.

Za dve tegle treba oko 1 kg krastavaca. Sipa se voda. Zatvaramo poklopcem.

Sterilizujemo 1-2 minuta, kad provri, vadimo ih.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar