Pileći paprikaš

Pileći paprikaš
10/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije6
"Ovaj bakin recept nas je bukvalno ošamutio! Pogledajte tajni sastojak, koji čini ukus ovog seoskog paprikaša neponovljiv"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 kg, bataci, krilca
  • pileće džigerice - 300 g
  • luk - 1 velika glavica
  • šargarepa - 1 kom., izrendana
  • paradajz - 1, 5 kg
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • crveno vino - 150 ml, po želji
  • čubar - po ukusu
  • ulje - 80 ml
  • peršun - 1 veza
* merne jedinice

Način pripreme

Pospite pileće meso sa malo biibera i pržite sa svih strana u velikoj šerpi. Izvadite meso i na njegovo mesto dodajte džigerice i pržite i njih.

Izvadite džigerice i stavite ih kod piletine, dodajte još malo masti, ako je potrebno, i dinstajte sitno iseckan luk i izrendanu šargarepu, nekoliko čenova belog luka po želji. Dodajte meso i spajte malo vina.

Kad malo ispari, dodajte prethodno samleven paradajz. Ostavite jelo da se krčka, dok se sos ne redukuje i dok meso ne ebude potpuno gotovo.

Posolite po ukusu, dodajte preostale začine i kuvajte još 10 minuta. Ako vam se čini da je sos redak, dodajte 1 supenu kašikubršana, pomešanog sa malo hladne vode.

Prilikom serviranja. pileći paprikaš pospite iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: