Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Škampi na grčki način

Škampi na grčki način

ažurirano:
marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2383k
Škampi na grčki način
Fotografije: marcheva14
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Fantastičan recept za fantastične škampe na grčki način, ali je najbolje od svega što se slažu uz svako piće.!"

Potrebni sastojci

  • škampi - 300 g, oljušteni i blanširani
  • sir - 100 g
  • crni luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 200 g
  • paradajz sok - 100 ml
  • origano - 2 prstohvata
  • belo vino - 1 šolja
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
  • ljuta aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu, na slaboj vatri sipajte maslinovo ulje i u njemu prodinstajte iseckanu polovinu glavice crnog luka sa celim čenovima belog luka.

Kada luk omekša, dodajte škampe, so, biber, ljutu alevu papriku i dinstajte nekoliko minuta dok voda iz škampi ne ispari. Izvadite beli luk.

Dodajte belo vino i čim vino ispari, dodajte paradajz, paradajz sok, origano. Ostavite na slaboj vatri da se krčka oko 10 minuta. Prilikom služenja, pospite jelo rendanim belim sirom.

Škampi na grčki način su veoma ukusni!

Pogledajte takođe kako da napravite lignje na grčki način ili omiljene tikvice na grčki način - klasike, koje obavezno morate da probate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: