Brza prlenka sa belim lukom iz tiganja

13/07/2018
"Kada nema vremena i svi su gladni - brza prlenka sa belim lukom u tiganju "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 748
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice11
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite čenove belog luka i izgnječite ih.

Prosejte brašno, dodajte prašak za pecivo, so i 3 supene kašike maslinovog ulja.

Sipajte mlaku vodu i zamesite meko testo, skoro pa da se lepi.

Podelite ga na osam lopti i ostavite na oko 20 minuta.

Svaku loptu razvucite na koru na brašnom posutoj radnoj površini.

Ugrejte tiganj sa debelim dnom koje se ne lepi. Naprskajte maslinovim uljem i pecite prlenke dok ne budu gotove, sa obe strane.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar