bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Prlenke»Brza prlenka sa belim lukom iz tiganja

Brza prlenka sa belim lukom iz tiganja

Brza prlenka sa belim lukom iz tiganja
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 5
13/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
"Kada nema vremena i svi su gladni - brza prlenka sa belim lukom u tiganju"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite čenove belog luka i izgnječite ih.

Prosejte brašno, dodajte prašak za pecivo, so i 3 supene kašike maslinovog ulja.

Sipajte mlaku vodu i zamesite meko testo, skoro pa da se lepi.

Podelite ga na osam lopti i ostavite na oko 20 minuta.

Svaku loptu razvucite na koru na brašnom posutoj radnoj površini.

Ugrejte tiganj sa debelim dnom koje se ne lepi. Naprskajte maslinovim uljem i pecite prlenke dok ne budu gotove, sa obe strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: